Kostenvergelijking cao- of zzp-stratenmaker

Als je van plan bent een gedeelte van je land te laten bestraten dan kan je dit laten doen door een stratenmaker bedrijf of een ZZP’er. Het verschil is dat een ZZP’er (een zelfstandige zonder personeel) alleen werkt en een cao-stratenmaker dit doet voor een bedrijf of heeft een bedrijf. Hier kan je lezen hoeveel je kwijt zal zijn aan beide stratenmakers, welke factoren van invloed zijn op het arbeidsloon en hoe je kosten kan besparen op de eindprijs.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stratenmakers.

Het arbeidsloon van een cao- en een zzp-stratenmaker

In de volgende tabel kan je zien wat de twee stratenmakers gemiddeld vragen als arbeidsloon.

 

Stratenmaker Arbeidsloon
Cao-stratenmaker €25 – €35 per uur
  €12,50 – €22,50 per m2
ZZP-stratenmaker €20 – €45 per uur
  €10 – €25 per m2

 

De prijzen zijn dus niet heel erg verschillend en het is jouw keuze of je voor een ZZP’er of een cao-stratenmaker wilt kiezen. Hier kan je lezen wat je kan verwachten en welke factoren deze prijzen bepalen.

Cao-stratenmaker

De cao-stratenmaker is in dienst van een bedrijf of heeft zijn eigen bedrijf. Dit heeft als voordeel dat hij collega’s heeft die hem kunnen helpen en dat het bedrijf verantwoordelijk is als er een probleem ontstaat. Het loon dat hij verdient gaat naar het bedrijf, maar hij krijgt ook de voordelen die samengaan met het in loondienst zijn, zoals pensioenopbouw en een vast contract. In het geval de stratenmaker zijn eigen bedrijf heeft, moet hij van het arbeidsloon ook alle andere uitgaven betalen voordat zijn eigen loon overblijft.

Een ZZP-stratenmaker

Neem je een ZZP’er in dienst, dan is deze persoon als enige verantwoordelijk voor alles. Hij heeft geen personeel, dus zal al het werk zelf moeten doen, moet zijn eigen werk vinden, moet zelf pensioen sparen en heeft niet de zekerheid van een vast contract. Voor jou zal je waarschijnlijk niet veel verschil zien in de manier dat de klus wordt afgerond, behalve dat de ZZP’er dus geen personeel in dienst heeft. Beide kunnen even ervaren zijn, evenveel vakmanschap tonen en ook even slecht werk afleveren.

Factoren die invloed hebben op de prijs van de stratenmaker

De prijs die de stratenmaker uiteindelijk zal vragen, hangt af van een aantal factoren en kan fluctueren per persoon en bedrijf. Hier kan je lezen wat deze factoren zijn.

 

Ervaring

Een ervaren stratenmaker zal meer vragen als een beginneling en over het algemeen heb je drie tarieven. Een beginnende stratenmaker zal als tussen de €20 en €30 vragen per uur. Een ervaren stratenmaker kan een bedrag per uur vragen dat tussen de €27,50 en €35 ligt en voor een zeer ervaren stratenmaker betaal je van €30 tot €45 per uur. Deze laatste groep zijn echt gespecialiseerde vakmensen die met zekerheid garantie en kwaliteit kunnen leveren en jarenlang kennis hebben opgedaan. Ook zullen ze alle diploma’s en opleidingen hebben die relevant zijn in hun vakgebied. Ervaren stratenmakers nemen vaak beginners in loondienst zodat deze kunnen worden opgeleid om zelf aan de slag kunnen.

Erkend stratenmaker

De stratenmakers uit deze laatste zeer ervaren groep zijn ook vaak erkende stratenmakers. Je kan als erkend gecertificeerd worden als je aan een aantal kwaliteits-, veiligheids- en wettelijke eisen voldoet. Ook moeten deze mensen kunnen aantonen dat ze de juiste diploma’s hebben. Hier kunnen ze ook elk moment op worden gecontroleerd met als gevolg dat de certificering kan worden afgepakt. Met een erkend stratenmaker heb je dus een aantal garanties die je met een andere stratenmaker niet altijd met zekerheid hebt.

De regio

Ook de regio waar de stratenmaker gevestigd is, kan van invloed zijn op de prijs. Deze wordt namelijk voor een gedeelte bepaald door wat de concurrentie vraagt. Zijn er niet veel stratenmakers actief in een bepaald gebied, dan kan de prijs hoger liggen. Is er een hoge concurrentie, dan moeten de stratenmakers een lagere prijs bieden om aan werk te komen.

Hoe kan je geld verdienen op je stratenmaker?

Een stratenmaker kan dus vrij duur zijn, maar voordat je overweegt zelf de klus op te pakken, kan je de volgende tips gebruiken om de prijs zo laag mogelijk te houden.

  • Kies een regionale stratenmaker: de gemiddelde voorrijkosten voor een stratenmaker liggen tussen de €0,20 en €0,40 per kilometer. Door een stratenmaker uit de buurt te kiezen, bespaar je hier dus op. Dit maakt vooral verschil als het een langdurende klus is.
  • De buren: wil je een oppervlak laten bestraten wat je deelt met de buren? Of zijn de buren ook geïnteresseerd in het inhuren van een stratenmaker? Dan kom je in aanmerking voor kwantumkorting; hoe groter het oppervlak, hoe kleiner de prijs per vierkante meter.
  • Doe het zelf: je kan de bestrating ook zelf leggen, of een gedeelte zelf doen. Daarmee bespaar je op de arbeidskosten. Je kan bijvoorbeeld de oude bestrating weghalen of opruimen tijdens en na de klus.

Bespaar meer met onze vergelijkingstool

Als je vrijblijvend gebruik maakt van onze vergelijkingstool is er een kans dat je tot 40 procent bespaart op de totaalkosten van de stratenmaker. Je vult simpelweg je locatie en de gegevens in van de klus, en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd kan je een aantal offertes verwachten van stratenmakers uit jouw omgeving. Deze kan je vervolgens vergelijken en zonder verplichting een beslissing maken wat betreft jouw klus.

 

Wat kost een stratenmaker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stratenmakers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.