Kosten stratenmaker per uur

Een stratenmaker wordt doorgaans per m2 betaalt, maar er zijn ook stratenmakers die een prijs per uur rekenen.

Nadelen prijs per uur

Kosten stratenmaker per uurHet heeft werkelijk geen enkel voordeel om een prijs per uur te berekenen, er zijn alleen maar nadelen aan verbonden. Het enige voordeel is een voordeel voor de stratenmaker zelf; als hij langzaam werkt zal de consument aanmerkelijk meer kwijt zijn zonder dat hij of zij dat vooraf kan weten.

Wel zijn er tal van voordelen aan een prijs per m2 op te noemen. Zo is het direct al duidelijk wat de totale kosten ongeveer zullen bedragen. Als je weet dat je een straatje van 40 m2 wilt hebben en dat een stratenmaker gemiddeld €35 euro per uur rekent, dan heb je geen flauw idee wat dat je gaat kosten. Wanneer je echter weet dat er een gemiddelde prijs geldt van €5 euro tot €10 euro per m2, kun je direct berekenen dat je dan ergens tussen de €200 euro en €400 euro uit zult komen. Als je voor kleine tegeltjes of lastige patronen kiest zal dat eerder richting de €400 gaan, als je kiest voor simpele, grote, eenvoudig te leggen tegels zal dat eerder richting de €200 euro gaan. Het kost nu eenmaal meer moeite en tijd om kleinere tegels te leggen.

Kosten per uur

Een stratenmaker kost ongeveer €35 euro per uur. Houd er echter wel rekening mee dat dat enkel het uurtarief is. Je betaalt verder nog apart voor de reiskosten, de materialen (wat ook fors kan oplopen; stenen zijn duur) en soms nog andere, bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het egaliseren van het te bestraten oppervlak.

Omdat het op deze wijze geheel niet transparant wordt wat je uiteindelijk moet betalen, kun je het beste vragen of je vooraf een prijsopgave kunt krijgen. Je komt dan niet voor verrassingen te staan.

Zelf leggen of een stratenmaker inhuren?

Het is verstandig om de tarieven goed in beeld te hebben voor het maken van een vergelijking. Door de kosten voor het zelf aanleggen van een straat, oprit of tuin te vergelijken met die van een stratenmaker is het mogelijk om een goede overweging te maken. Indien je zelf een straat aanlegt dien je ook je tijd mee te rekenen. Met onze offerte service kun je de kosten van stratenmakers in jouw regio opvragen. Door vrijblijvend contact met hen op te nemen is het mogelijk om je wensen te bespreken. Daarna kunnen zij je een kostenoverzicht toesturen met een beschrijving van de kosten. Ga hiervoor naar pagina vrijblijvend advies.

Wat kost een stratenmaker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stratenmakers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.