Kosten schutting plaatsen stratenmaker

Is jouw schutting aan vervanging toe en ben je toevallig met een stratenmaker bezig een bestrating te leggen? Dan kun je de stratenmaker vaak ook een nieuwe schutting laten plaatsen. Een schutting kan je beschermen van de weersomstandigheden, van ongewenste pottenkijkers en kan ook esthetisch een toevoeging zijn aan je tuin. Er zijn schitterende schuttingen te krijgen, van een groot aantal materiaalsoorten en met allerlei verschillende uitstralingen. Het is dus zeker mogelijk voor jou om een schutting te vinden die bij het uiterlijk van jouw tuin aansluit. Maar de ene schutting kan vrij goedkoop zijn, terwijl de andere schutting juist erg duur is. Hier lees je over de kosten voor de meest gangbare soorten schuttingen.

 

De kosten

De prijs die jij zal betalen voor jouw schutting is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk zijn er de afmetingen, maar ook het materiaal is van belang en de installatiekosten die een stratenmaker zal vragen. Wil je er een poort in laten zetten, dan betaal je ook meer bijvoorbeeld. Omdat de ene schutting de andere niet is, adviseren we je om de exacte kosten op te vragen met offertes. Hier vind je een indicatie van de prijzen, inclusief btw, van een aantal gangbare schuttingsoorten.

 

Schuttingonderdeel Prijs per stuk
Houten schutting 180 x 180 €30 – €100
Natuurlijke schutting 180 x 180 €45 – €90
Kunststof schutting 180 x 180 €75 – €175
Palen €12,50 – €50
Poort €50 – €200
Bevestigingsmateriaal €20 – €55
Uurloon stratenmaker €20 – €55 per uur

 

  • De goedkoopste optie: een houten schutting van geïmpregneerd hout is de goedkoopste optie die je hebt. Als je genoeg budget hebt is het echter beter om een duurdere houtsoort te kiezen, omdat deze aanzienlijk langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben.
  • Puur natuur: een natuurlijke schutting wordt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals klimop, wilgentenen, bamboe of coniferen. Zo kun je een natuurlijke en onopvallende schutting creëren die naadloos aansluit bij de rest van je tuin. Een natuurlijke schutting hoeft niet duur te zijn en de prijzen beginnen rond de €45 per 180 centimeter lengte.
  • Het minste onderhoud: kunststof schuttingen kun je krijgen in allerlei uitvoeringen die bijvoorbeeld hout nabootsen. Het voordeel is dat kunststof nauwelijks onderhoud nodig heeft en toch vele tientallen jaren meegaat. Je betaalt hier meer voor, maar op de lange termijn kan het maar zo zijn dat een kunststof schutting goedkoper uitvalt.

 

Keuzes die invloed hebben op de prijs

Als je gaat plannen voor een nieuwe schutting, kom je voor een aantal keuzes te staan die direct invloed hebben op de uiteindelijke prijs.

  • Wel of geen poort: wil je een poort aan je schutting laten toevoegen dan betaal je gemakkelijk €100 extra. Een poort betekent wel een hogere gebruikersvriendelijkheid en een extra mogelijkheid om je tuin te verlaten, bijvoorbeeld naast je schuur waar je fiets gestald staat.
  • De materialen: alhoewel hout in eerste instantie goedkoper is, kan dit op de lange termijn duurder uitpakken, omdat je dan de schutting elke 5 jaar moet verven en omdat je hem waarschijnlijk sneller moet vervangen. Het kan dus interessant zijn om eerst een berekening te maken voordat je klakkeloos voor het goedkoopste materiaal kiest.
  • Het uurloon van de stratenmaker: een ervaren stratenmaker zal meer geld vragen voor de klus dan een beginner. Dit is ook terecht, wil je vakmanschap zien, dan moet je hiervoor betalen. Heb je gekozen voor een ingewikkeld hekwerk, of een natuurschutting met speciale planten, dan kun je beter investeren in iemand met wat meer ervaring.

 

Interessante bespaartips

Als je geld wilt besparen op je nieuwe schutting, dan kun je dat doen door de volgende tips te gebruiken.

  • Een lokale vakman: kies een stratenmaker die binnen een straal van 30 kilometer afstand van je gevestigd is. Zo bespaar je op de voorrijkosten en komen deze zelfs vaak volledig te vervallen. Daarnaast kunnen regionale kennis van leveranciers en goede professionele contacten een bonus zijn tijdens de werkzaamheden.
  • Kwantumkorting: deel je een schutting met de buren, of zijn de buren ook geïnteresseerd om een schutting te laten plaatsen, dan kun je overwegen de klus samen tegelijkertijd aan te bieden. Vaak gaan de kosten per meter naar beneden als je een grotere klus geeft aan de stratenmaker. Deze kan dan efficiënter te werk gaan en dus de prijzen naar beneden halen.

 

Vergelijk offertes

Als je precies wilt weten hoeveel jij zal moeten betalen voor een stratenmaker om je schutting te plaatsen, dan kun je het beste beginnen met het opvragen van offertes. Hier kunnen wij je bij helpen met onze vergelijkingstool. Het gebruik van deze tool is gratis, verplicht je niet tot aankoop en kan je binnen een korte tijd voorzien van een aantal offertes van betrouwbare stratenmakers uit jouw omgeving. Deze offertes kun je vervolgens met elkaar vergelijken op punten die voor jou relevant zijn, zoals kwaliteit, service en prijs. Zo kun je de beste deal vinden voor het laten plaatsen van jouw schutting.

 

Wat kost een stratenmaker precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stratenmakers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.