Informatie en advies over stratenmakers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Stel, je hebt een nieuwbouwwoning. Maar je weet nog niet zo goed wat je wilt. Je besluit om je tuin zelf te bestraten met tegels die je ergens gratis of betaald afhaalt. Heb je dan ophoogzand nodig? En waarom graaft iedereen altijd zijn tuin eerst leeg?

Om direct antwoord te geven op je vraag: wit zand is geschikt en bevat geen organische stoffen. Dit type zand laat water door en zakt niet na verloop van tijd in. Zwart zand, wat al in je tuin ligt, houdt water langer vast en zakt na verloop van tijd in. Dit is dus zeker niet geschikt als je bijvoorbeeld een terras aanlegt.  De ondergrond van een tuin is dus uitermate belangrijk als je lang wil genieten van een mooie bestrating. Vooral als er zware spullen of voertuigen zoals een auto op de bestrating komt. De meeste mensen graven om die reden eerst hun tuin uit. Dit hangt natuurlijk ook weer af van de dikte van jouw stenen. Vergeet tot slot niet om een worteldoek te plaatsen om onkruid tegen te gaan.

Je kunt natuurlijk ook alles overlaten aan een echte expert, de stratenmaker. Zo voorkom je dat je belangrijke zaken vergeet.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?