Informatie en advies over stratenmakers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bij een stratenmaker kun je vaak kiezen tussen een prijs per m2 of een prijs per uur.

Voordelen prijs per m2?

00545-300x300Het voordeel van een prijs per m2 moge duidelijk zijn: je hebt een duidelijk beeld van de totale kosten. Als je weet dat een gemiddelde stratenmaker €35 euro per uur inclusief 21% BTW rekent, weet je namelijk nog niet heel veel. Stel dat je een straatje van 60 m2 wilt hebben, hoe lang is de stratenmaker daar dan mee bezig? Hoe snel werkt zo iemand? Is dat in 5 uur klaar, of doet hij daar een dag over? Een week misschien?

Je hebt simpelweg geen flauw idee, tenzij je zelf stratenmaker bent of ervaring in die richting hebt. Maar dan nog weet je niet hoe snel een specifieke stratenmaker werkt. De ene stratenmaker doet er misschien 20 uur over, de andere stratenmaker 25 uur en dan betaal je dus mooi 25% extra als de door jou ingehuurde stratenmaker op basis van een uurtarief werkt.

Wat kost een stratenmaker per m2?

Het voordeel van een prijs per m2 is dus duidelijk, maar hoe hoog is die prijs? Die ligt gemiddeld rond de €5 euro en €10 euro.

Wanneer je dus datzelfde straatje van 60 m2 wilt laten bestraten, ben je daar tussen de €300 euro en €600 euro aan kwijt. Als je dat weer omrekent naar het uurtarief van €35 euro per uur, dan weet je dat de stratenmaker daar één à twee dagen mee bezig is. Het is dan dus ineens veel makkelijker om een goede inschatting te kunnen maken.

Die richtprijs van €5 euro tot €10 euro per uur is vrij ruim helaas, maar dat komt doordat er tal van soorten tegels zijn. Kleine tegels zijn veel lastiger en arbeidsintensiever om te leggen dan grote tegels, waardoor je voor het bestraten met kleine tegels ook fors meer betaalt dan voor het bestraten met grote tegels. Daarom is het verstandig omstratenmaker offertes op te vragen.

Zelf aanleggen of een stratenmaker inhuren?

Het is verstandig om de tarieven goed in beeld te hebben voor het maken van een vergelijking. Door de kosten voor het zelf aanleggen van een straat, oprit of tuin te vergelijken met die van een stratenmaker is het mogelijk om een goede overweging te maken. Indien je zelf een straat aanlegt dien je ook je tijd mee te rekenen. Met onze offerte service kun je de kosten van stratenmakers in jouw regio opvragen. Door vrijblijvend contact met hen op te nemen is het mogelijk om je wensen te bespreken. Daarna kunnen zij je een kostenoverzicht toesturen met een exacte beschrijving van de kosten. Ga hiervoor naar pagina vrijblijvend advies.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?