Informatie en advies over stratenmakers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je wilt bestraten, dan kun je uit tal van verschillende soorten stenen kiezen.

Welke soorten sierstenen zijn er?

00545-300x300Als je wilt kiezen voor sierstraatwerk, is de keuze enorm. Er zijn heel veel verschillende soorten sierbestrating die eigenlijk niet of nauwelijks zijn uit te leggen. Het kan daarom raadzaam zijn om naar een lokale specialist of handelaar te gaan en simpelweg te bekijken welke soorten er zijn.

Zo is er bijvoorbeeld natuursteen. Dit soort stenen worden niet in de fabriek gebakken, maar wordt uit de natuur gehakt en eventueel geslepen en op maat gezaagd. Doordat de stenen gewonnen moeten worden zijn dit soort stenen over het algemeen vrij prijzig. Een duur soort natuursteen is bijvoorbeeld marmer, wat we allemaal kennen als een vrij kostbare en luxe steensoort. Verder zijn er nog de meer simpele, gebakken stenen. Denk hierbij aan klinkertjes, die ook in hele mooie vormen gelegd kunnen worden.

Welke soorten gewone stenen zijn er?

Als het straatwerk puur functioneel moet zijn en dus niet per se een mooie uitstraling moet hebben, heb je de keuze uit heel veel soorten straatwerk. Je kunt hierbij denken aan betonnen tegels van 30 bij 30 centimeter. Deze tegels zijn heel makkelijk te leggen door het grote oppervlak, waardoor zelfs grote oppervlakten snel bestraat kunnen worden.

Vergelijk stratenmakers

Het is verstandig om de tarieven goed in beeld te hebben voor het maken van een vergelijking. Door de kosten voor het zelf aanleggen van een straat, oprit of tuin te vergelijken met die van een stratenmaker is het mogelijk om een goede overweging te maken. Indien je zelf een straat aanlegt dien je ook je tijd mee te rekenen. Met onze offerte service kun je de kosten van stratenmakers in jouw regio opvragen. Door contact met hen op te nemen is het mogelijk om je wensen te bespreken. Ga naar: vrijblijvend advies.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?