Informatie en advies over stratenmakers
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een stratenmaker rekent zo een €35 euro per uur. Maar wat betaal je eigenlijk voor het laten plaatsen van sierbestrating?

Hoe wordt de prijs opgebouwd?

Kosten sierbestratingEr is natuurlijk een uurtarief, dat tarief ligt doorgaans ergens rond de €35 euro per uur. Natuurlijk heb je daar uitschieters omhoog en omlaag bij, maar het is goed om een gemiddelde te hebben. Het hangt er dan vervolgens natuurlijk van af hoe snel de stratenmaker werkt. De ene stratenmaker kan misschien in een uur tijd 10 m2 bestraten, terwijl een ander daar twee keer zo lang over doet. Dat kan komen doordat de ene stratenmaker nu eenmaal sneller is dan de andere stratenmaker, maar ook doordat er een verschil in kwaliteit is. Als je de ondergrond niet goed vlak hoeft te maken, stenen snel en slordig neerlegt, dan zul je veel sneller klaar zijn en bespaar je dus ook op de kosten voor de opdrachtgever.

Verder is er nog een verschil in type steen. Grote natuurstenen, van bijvoorbeeld 30 centimeter bij 30 centimeter zijn natuurlijk veel sneller te leggen dan stenen van 4 centimeter bij 10 centimeter. Bij de eerst genoemde stenen heb je na het neerleggen van 9 stenen al bijna een m2, bij de laatst genoemde stenen zul je 250 stenen moeten leggen om aan die m2 te geraken.

Wat kosten diverse varianten?

De duurste variant van sierbestrating is die met natuursteen. Afhankelijk van het soort steen ben je hieraan tussen de €30 euro en €60 euro per m2 aan kwijt. Minder duur zijn de waaltjes, kleine rechthoekige tegeltjes van 5 centimeter breed en 20 centimeter lang. Je kunt hier hele leuke patroontjes mee maken, maar bent wel tussen de €30 euro en €40 euro kwijt per m2, wat vooral komt doordat de stenen dankzij de geringe afmetingen vrij arbeidsintensief zijn om neer te leggen.

Flagstones zijn goedkoper. Dit zijn grillig gevormde natuurstenen in allerlei natuurlijke vormen, die daardoor ook niet recht tegen elkaar aan te leggen zijn. Het leggen van deze stenen kost tussen de €25 euro en €35 euro per m2.

De goedkoopste optie voor sierbestrating zijn koppelstones. Dit zijn kleine, vierkante steentjes die in diverse kleuren geleverd worden. Op die manier krijgt de bestrating een erg leuk en speels karakter. De kosten vallen mee: je betaalt rond de €15 euro tot €25 euro per m2.

Zelf leggen of een stratenmaker inhuren?

Het is verstandig om de tarieven goed in beeld te hebben voor het maken van een vergelijking. Door de kosten voor het zelf aanleggen van een straat, oprit of tuin te vergelijken met die van een stratenmaker is het mogelijk om een goede overweging te maken. Indien je zelf een straat aanlegt dien je ook je tijd mee te rekenen. Met onze offerte service kun je de kosten van stratenmakers in jouw regio opvragen. Door vrijblijvend contact met hen op te nemen is het mogelijk om je wensen te bespreken. Daarna kunnen zij je een kostenoverzicht toesturen met een exacte beschrijving van de kosten. Ga hiervoor naar pagina vrijblijvend advies.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?